۰۷:۴۲ جمعه، ۲۱ اسفند ۱۳۸۸
مناقصه و مزایده ها نشانی و تلفن مدیران
ارسال به دوستان نسخه چاپی
صفحه نخست
 مناسبتها 

۲۴بهمن - ۲۸صفر - 13 February

رحلت جاندگداز حضرت رسول اکرم ( ص )

حضرت محمد(صلى الله علیه وآله وسلم)، فرزند عبداللّه بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف، در مکه دیده به جهان گشود. مشیت خداوندگار جهان بر این حکم قرار گرفت که این کودک به هنگام ولادت  از محبت پدر در فرهنگ عربستان محروم بماند. آن حضرت تنها  شش سال داشت که مادرش آمنه را نیز از دست داد. رسول اکرم ص  تا هشت سالگى تحت  سرپرستى  عبدالمطلب -پدربزگش --  بود و پس از رحلت وی در خانه عمویش ابوطالب زندگی را ادامه داد . آن حضرت در سیزده سالگى به همراه عمویش ، ابوطالب به  شام رفت . در همین سفر بود که شخصیت منحصر به فرد و امانتدارى خود را نشان داد.  ایشان در سن بیست و پنج سالگی   با خدیجه دخترچهل ساله خویلد از زنان ثروتمند مکه ازدواج کرد. محمد(ص ) ،  در میان مردم مکه همواره به امانتدارى و صداقت مشهوربود  تا آنجا که همه، او را محمد امین می خواندند.در همین سال ها بود که با نصب حجرالاسود و به منظور جلوگیرى از فتنه و آشوب بین قبایل  تدبیر خویش را به منصه ظهور نشاند و با شرکت در انجمن جوانمردان مکه  ، پیمان "حلف الفضول" را برای حمایت ازبی پناهان و غریبان  منعقد ساخت . طهارت رفتار و گفتار ،  درستکارى و پرهیز از شرک ،  بی اعتنایى به مظاهر دنیوى و اندیشیدن مداوم  در نظام آفرینش، او را کاملاً از دیگران متمایز ساخته بود.آن حضرت درچنین روزی و در سن  چهل سالگى ، درخلوتگاه همیشگی خود ، غار حرا،   به پیامبرى برانگیخته شد.  دعوت ایشان  تا سه سال مخفیانه بود. پس از این مدت، آن حضرت رسالت خود را  با دعوت  بستگان خویش  آغاز کرد و سپس با دعوت عامه به سوی عموم مردم رفت و همگان را به توحید و پرهیز از شرک  فرا خواند .در همین دوران  سران قریش و بندگان زر و زور و تزویر که موقعیت خود را با حضور محمد ص در خطر می دیدند ، مخالفت با آن حضرت  را آغاز کردند و به آزار ایشان  پرداختند. حضرت محمد(ص ) در مدت سیزده سال در مکه، با همه آزارها و شکنجه هاى مشرکان  مکه ، مقاومت کرد و از مواضع الهى خویش هرگز عقب نشینى ننمود.پس از سیزده سال تبلیغ در مکه، آن حضرت ناچار به هجرت شد.

پس از هجرت به یثرب که بعدها مدینه النبی نام گرفت زمینه های  مناسبى براى تبلیغ اسلام فراهم شد، هر چند که در این ده سال نیز کفار، مشرکان، منافقان و قبایل یهود، مزاحمت هاى بسیارى براى او ایجاد کردند. در سال دهم هجرت، پس از انجام مراسم حج و ترک مکه و ابلاغ امامت حضرت على بن ابی طالب(ع ) در غدیر خم و اتمام رسالت بزرگ خویش، آن حضرت در بیست و هشتم  صفر سال یازدهم هجرى، رحلت کرد . رسول اکرم ص  به واقع تجسم انسان کامل - که تمامی فلاسفه درآثار خود بدان پرداخته اند - بود هم او که  خدایش او را چنین می ستاید: اى پیامبر تو داراى بهترین اخلاق هستى. او نه تنها  درعبادت ، که در  امور اجتماعی، مسایل سیاسی ،  دستگیری از نیازمندان  ، مسایل فرهنگی ، اقتصادی و...  سرآمد همگان بود . پیامبرخدا شجاع ترین مردم زمان خود بود  تا بدان حد که حضرت علی (ع) در این باره  می فرماید : هر وقت در جنگ بامشکی برخورد میکردیم به پیامبر پناه می بردیم.

شهادت امام حسن مجتبی ( ع )
امام حسن(ع )، نخستین  فرزند امام على(ع) و فاطمه زهرا (س) ، در نیمه ماه رمضان سال  سوم هجرى در شهر مدینه  دیده به جهان گشود . آن حضرت  پس  از شهادت امام على(ع ) شش ماه بر مسلمین خلافت کرد . آن امام والامقام  در طول عمر مبارک خود  دو بار تمام ثروت و دارایى خویش را در راه خدا بخشید و سه بار تمام اموال خود را وقف کرد. به گفته مورخان ،  امام حسن مجتبى(ع )، فردى شجاع، دلیر و مبارز بود و در غالب جنگ هایى که امام علی( ع) حضور داشتند آن حضرت نیز حضور داشت و در خط مقدم قتال علیه کفار بود . امام حسن(ع ) مسئولیت امامت و رهبرى شیعیان  را درفضایی نا بسامان  و آشفته به عهده گرفتند. در این زمان امام (ع) به ناچار در برابر کید و مکر معاویه قرار گرفت و ناچار شد که  تنها گزینه باقیمانده یعنی صلح را انتخاب کند . بی شک ارزش صلح امام حسن( ع )،  با توجه به شرایط زمانی ومکانی خاص خود  ، کمتر از جنگ و شهادت امام حسین (ع) نبود . بسیاری دلیل صلح امام حسن را یقین ایشان به  وجود شک و تردید در توده هاى مردم نسبت به مبارزه با معاویه می دانستند .  خیانت طرفداران ایشان ، تهدید و تطمیع های  معاویه  و نهایتا تشکیل مثلث  زر و زور و تزویر باعث بروز وقایعی شدند که امام (ع ) را مجبور به امضای صلحنامه با معاویه کردند . در این شرایط  امام مجتبى(ع ) منطقا و قاعدتا نمی توانست وارد مبارزه با معاویه گرددتا اینکه ایشان  ناچار به پذیرش صلحِ تحمیلى شد. بر اساس  این صلحنامه ،  حکومت  به این شرط که به کتاب خدا و سنت رسول  او و سیره خلفاى صالح، عمل کند به معاویه سپرده می شود.  در ضمن ،  پس از معاویه  خلافت به عهده امام حسن(ع) واگذار می گردید . همچنین معاویه بر اساس این صلحنامه ملزم شد که دشنام دهی به امیرالمؤمنین على(ع ) و بد گفتن از ایشان  بر منابر را ممنوع سازد .در امان بودن  یاران امام على (ع ) عدم تعرض به آنان و محفوظ ماندن جان و مال و  فرزند و ناموس شان از هر گزندى از دیگر مفاد این صلحنامه به شمار می رفت  . بی تردید می توان گفت  صلح امام حسن(ع )، چهره واقعى معاویه را آشکار ساخت ودستگاه جور او را به مردم شناساند . از این رو معاویه  درصدد حذف حضور فیزیکی امام  بر آمد و سرانجام، نقشه کشتن امام را طرّاحى نمود . امام حسن(ع)  در سال پنجاه هجرى، به وسیله زهرى که همسرش جعده به دستور معاویه به او خوراند، در 48 سالگى به شهادت رسید. مزار شریفش در قبرستان بقیع، در کنار سه امام معصوم دیگر، زیارتگاه خیل شیفتگان آن حضرت است.

پایان ماموریت گاردان
درچنین روزی در  سال1809میلادی ،  ژنرال گاردان افسرفرانسوی  ماموریت خود را نیمه تمام گذاشت و به فرانسه بازگشت. پس از انعقاد معاهده فین کن اشتاین میان میرزا رضا خان قزوینی به عنوان نماینده ایران و دولت فرانسه  ، به دستور ناپلئون یک افسر ارشد فرانسوی به نام ژنرال گاردان به همراه عده ای از مستشاران نظامی به منظور تعلیم امور نظامی به سپاه ایران و همچنین طریقه ساختن توپ و نقشه برداری از راهها به ایران آمد . درواقع او به منظور مدرن سازی تجهیزات نظامی به ایران آمده بود. در این شرایط  که کشور ایران از در دوستی با پادشاه فرانسه در آمده بود ، ناپلئون دست به عهد شکنی زد و و با انعقاد پیمان تیلسیت با روسیه و دوستی با این کشور عملا راه را برای کمک نظامی به ایران  بست و حتی  به دولت ایران نیز سفارش کرد که با روس ها از در دوستی در آید . در این میان شاه به سوی انگلیسی ها دست دراز کرد و از آنان خواستار کمک شد .

گام به گام با انقلاب

در چنین روزی در سال 1357 ه ش و دو روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی ،  هنوز و هراز گاهی صدای شلیک گلوله به گوش می رسید . البته  درتهران آرامش نسبی برقرارشده بود  و نیروهای مردمی به پاسداری ازنقاط حساس و مراکزمهم شهرمشغول شده بودند . در این روزهای پس از پیروزی  مردم جنب و جوش عجیبی داشتند  . مدرسه رفاه به عنوان مقر فرماندهی انقلاب در آمده بود و  مردم با تسخیر و همچنین دستگیری شمار دیگری  از فرماندهان ارتش شاهنشاهی انقلاب را نهادینه
می کردند  . بر اساس برخی شایعات عده ای سود جو دست به تخریب اموال عمو می و خصوصی افراد زده بودند که البته با یاری نیروهای مردمی راه این گونه سوء استفاده بسته ماند .  همچنین در این روزها مردم در جمع آوری سنگر های خیابانی با یکدیگر متحد شده بودند  .
در این روز  سرلشکر محمد ولی قره نی رییس ستاد مشترک ارتش شد . وی به هنگام ورود به اتاق  ریاست به حضار گفت :« ما اینک وارث ار تش از هم پاشیده ای هستیم که اسمش ارتش شاهنشاهی بود و مدعی بود که مجهز ترین ارتش دنیاست . شاید هم از جهت تجهیزات و اسلحه و مهمات این طور بود اما آنچه این ارتش احتیاج داشت ایمان و وجدان و آرمان بود که فاقد آن بود . در شهریور ماه 1320 که فرماندهان ارتش مدعی شاه پرستی بودند و می گفتند که حاضرند خود و فرزاندنشان را زیر ماشین شاه قربانی کنند در برابر ارتش جوان شوروی پا به فرار گذاشتند و امروز همان ارتش پر مدعا در برابر مشتی جوان بی سلاح یا گروهی با سلاح اندک پا به فرار گذاشتند و نابود شدند زیرا این جوانان ایمان داشتند و ارتش فاقد آن بود .» در این روز هویدا که در طول سیزده سال نخست وزیری دست راست شاه بود ومانند جنایتکاران  دیگر به مردم  ستم می کرد  همه تقصیر ها را به دوش ارتشبد نصیری رییس ساواک افکند . جنایتکاران یکی پس از دیگری به دادگاه انقلاب اسلامی سپرده شدند تا در دادگاه عدل اسلامی محاکمه شوند . در این میان حجه الاسلام صادق خلخالی از سوی امام خمینی مامور تشکیل دادگاه انقلاب اسلامی شد .

اعلامیه های احزاب

در چنین روزی در سال 1357 احزاب  یکی پس از دیگری به صدور اعلامیه مبادرت ورزیدند . دراین روز حزب جمهوری خواه ایران به رهبری دکتر عبدالحسین بقایی کرمانی با صدور اعلامیه ای بر ضرورت وجود احزاب آزاد در کشور تاکید کرد . همچنین سازمان مجاهدین خلق ( منافقین ) نیز باصدور بیانیه ای از کلیه طرفداران مجاهدین خلق ایران سراسر کشور دعوت کرد که در آستانه پیروزی های قاطع جنبش انقلابی خلق قهرمان ایران با تشکل هر چه بیشتر در صفوف مجاهدین به پاسداری از دستاوردهای انقلاب و استمرار حرکت ضد امپریالیستی بپردازند . همچنین نور الدین کیانوری رهبر حزب توده ایران با انتشار بیانیه ای در پاریس از رهبران تازه کشور خواست ممنوعیتی را که شاه برای این حزب به وجود آورده بود از میان بردارند . ابوالفضل قاسمی دبیر حزب ایران ( از احزاب وابسته به جبهه ملی  ) هم ضمن تایید دولت بازرگان خواستار فعالیت احزاب در  کشور شد . در این روز جاما ( جنبش انقلابی اسلامی مردم ایران ) و سازمان چریک های فدایی خلق هم  بر جمع آوری سلاح ها از میان مردم تاکید کردند  . 

قیام یپرم خان
در چنین روزی در سال  1287 ه ش و پس از به توپ بسته شدن مجلس توسط محمد علی شاه قشر های مختلف مردم از نقاط مختلف کشور به منظور دفاع از مشروطیت با تشکیل قشون نظامی به سوی تهران رهسپار شدند . مردم گیلان نیز در این میان به رهبری محمد ولی خان تنکابنی  به راه افتاد . همزمان با این وقایع دسته ای از مهاجران قفقازی و ارامنه هم به رهبری یپرم خان ارمنی به سوی رشت حرکت کردند و این شهر را به اشغال خود در آوردند . این دسته  که شهر رشت را به تصرف خود در آورده بودند به قوای سپهدارتنکابنی  پیوستند و با تقویت نیروی او عازم تهران شدند .  در روزهاى درگیرى مشروطه طلبان با حکومت ،  گروهى از آنان در رشت ،  کمیته اى به نام ستار تشکیل دادند. یپرم خان مسوول شاخه نظامی  این تشکیلات سری بود   . افرادى چون میرزا کریم خان ، میرزا على محمد خان تربیت ،  میرزا حسین کسمایى و… از اعضاء این تشکیلات  بودند. این گروه به طور سرى به کشتن مخالفان خود دست مى زدند. از جمله آنان شیخ على فومنى بود که به اتهام مخالفت با مشروطه ترور شد. شیخ على  از مجتهدان بنام بود و در پارسایى سرآمد همگان بود که به دست حسین خان کسمایى به قتل رسید. آقا کریم خان ،  فراماسون بوده است و وابسته به بریتانیا و در رأس کمیته سرى رشت قرار داشت . وى با چپ نمایى ،  نقش مهمى در پیشبرد هدفهاى بریتانیا بازى کرد.

در گذشت سپیده کاشانی
در چنین روزی در سال 1371 ه ش سپیده کاشانی شاعر معاصر دیده از جهان فروبست . وی پس از انقلاب اسلامی اشعار زیبایی در بیان ایثارگری ها و رشادت های مردم در پیروزی اقنلاب اسلامی و همچنین جنگ تحمیلی   از خود به یادگار نهاد . مجموعه شعر او تاکنون بارها منتشر شده است و آثار او در کتاب های در سی به چاپ رسیده اند .

نخستین مواد حقوق بشر
در چنین روزی در سال 1986 میلادی  پارلمان انگلستان برای نخستین بار موادی را درباره حقوق بشر به تصویب رساند . این مواد بعدها پایه مواد حقوق بشر در آمریکا شد .

فدراسیون مشترک
در چنین روزی در سال 1975 میلادی  رئوف دنکتاش  ، رهبر  ترک های قبرس از تشکیل  فدراسیون ترکیه  و یونانی  قبرس خبر داد .

پایان آخرین جنگ مذهبی در فرانسه
در چنین روزی در سال  1580 میلادی آخرین  جنگ مذهبی میان کاتولیکها و پروتستانهای فرانسه  پایان یافت . بر اثر معاهده پایانی این جنگ آزادی دینی محدود شد .

اعدام همسر هنری هشتم


 در چنین روزی در سال 1542 میلادی کاترین هوارد به خاطر زنا اعدام شد . وی همسر پنجم هنری هشتم پادشاه مقتدر انگلستان بود .

گالیله به سمت دادگاه
در چنین روزی در سال  1633 میلادی گالیلیو گالیله که برای پاسخگویی به گفته ها و کشفیات علمی خود به دادگاه تفتیش عقاید فراخوانده شده بود ،  به روم رسید .

تصویب پیمان 1899
در چنین روزی در سال  1900 میلادی پیمان 1899توسط مجلس سنای آلمان تصویب شد . در این قرار داد بر یتانیا حقوق کشور های آلمان و ایالات متحده آمریکا  رادر باره جزایر ساموا در اقیانوس آرام  به رسمیت می شناخت .

سوئیس بی طرف
در چنین روزی در سال 1920 میلادی جامعه ملل به اتفاق آراء تصمیم  گرفت که کشور سوئیس را به عنوان یک سرزمین بی طرف در روابط بین الملل بشناسد .

اختراع نخستین دوربین فیلمبرداری
در  چنین روزی در سال  1895 میلادی دستگاه فیلمبرداری توسط لویی لومیر ، اختراع شد. لومیر را پدر سینمای جهان می شناسند چرا که با اختراع این دوربین توانست سهم کلانی را در گسترش سینمای جهان به خود اختصاص دهد .

جنگ بوداپست
در چنین روزی در سال  1945 و در طول جنگ جهانی دوم ارتش اتحاد جماهیر شوروی سابق مناطق بوداپست و هانگاری (مجارستان فعلی ) را از ارتش آلمان پس گرفت . مجارستان در جنگ  جهانی دوم  جزء متحدین آلمان نازی درآمده بود  . در این نبرد ، بیش از یکصد و پنجاه ونه هزار نفر جان خود را از دست دادند .

قتل عام در درسدن
در چنین روزی در سال  1945 میلادی و در طول جنگ جهانی دوم نیروی های متفقین شهر در سدن آلمان را با بمب های خود با خاک یکسان کردند .در بمباران درسدن بیش از 135 هزار نفر جان خود را از دست دادند .

آزمایش نخستین بمب اتمی فرانسه
در چنین روزی در سال  1960 میلادی فرانسه نخستین بمب اتمی خود را آزمایش کرد .  این بمب  در  صحرای آفریقا منفجر شد .

حمله به لائوس
در چنین روزی در سال  1971 میلادی نیروهای ویتنام جنوبی به  منطقه لائوس  هجوم بردند . البته این افراد  با بمب های هواپیما های آمریکایی مجبور به عقب نشینی شدند . در این حمله دوازده هزار ویتنامی شرکت داشتند .

جانشین آندرو پوف
در چنین روزی در سال  1984 میلادی کنستانتین چرنینکو به عنوان دبیر کل حزب کمونیست شوروی سابق انتخاب شد . وی به جای یوری آندور پوف بر مسند قدرت نشست .

کشتار در عراق
در چنین روزی در سال  1991 میلادی  صد ها عراقی با دو بمب لیزری هدایت شونده که از بغداد شلیک شده بود ،  کشته شدند . مقامات رسمی آمریکایی تایید کردند که این بمب ها  از محلی در عراق شلیک شده است اما مقامات عراقی تاکید کردند  که جایی را که آمریکایی ها نشان کرده اند تنها جای نگهداری بمب ها بوده است .

زلزله در السالوادور
در چنین روزی در سال  2001 میلادی در السالوادور زلزله مهیبی  به شدت شش و شش دهم ریشتر رخ داد که بر اثرآن  چهار صد نفر جان باختند .

تولد شدل
در چنین روزی در سال  1440میلادی هراتمن شدل فیزیکدان ، انسان شناس و تاریخ نگار بر جسته آلمانی به دنیا آمد .

تولد ژرژ سیمنون
در چنین روزی در سال   1903 " ژرژ سیمنون "نویسنده مشهور فرانسوی دیده به جهان گشود .وی در حوزه آثار جنایی و پلیسی آثا رزیبایی از خود به جای نهاده است که از میان آنها می توان به شبی در چهار راه  و پلیس  در رستوران اشاره کرد .

تولد پیاتزا
در چنین روزی در سال 1682 میلادی جیوانی باتیستا پیازتا، نقاش مشهور ونیزی به دنیا آمد . « فال بین» عنوان مهمترین اثرهنری اوست .

تولد ریکاردو گوییرالدز
در چنین روزی در سال 1886 میلادی ریکاردو گوییرالدز رمان نویس و شاعر مشهور آرژانتینی به دنیا آمد . « دون سگوندو  سومبرا» عنوان مهمترین اثر اوست .

تولد ویلیام شاکلی
در چنین روزی در سال  1910 میلادی ویلیام شاکلی فیزیکدان آمریکایی - انگلیسی به دنیا آمد . وی در سال 1956 به خاطر کشف و ساخت ترانزیستور جایزه نوبل فیزیک را از  آن خود کرد .

معاهده لیسبون
در چنین روزی در سال  1668 میلادی معاهده لیسبون منعقد شد . در این معاهده اسپانیا وجود و حاکمیت پرتغال را به رسمیت شناخت .

نبرد فروستاد
در چنین روزی در سال  1706 میلادی نبرد فروستاد شکل گرفت . در این نبرد ارتش سوئد ، روسیه را شکست داد .

رییس جمهوری لینکلن
در چنین روزی در سال  1861 میلادی آبراهم لینکلن رییس جمهور آمریکا شد .

چهل در جه زیر صفر
در چنین روزی در سال  1905 میلادی دمای هوا در  ورشو پایتخت لهستان و کشور لبنان به چهل در جه زیر صفر رسید . این روز به عنوان یکی از سرد ترین روزهای سال در تاریخ ثبت شده است .

شوروش عمومی در پرتغال
در چنین روزی در سال  1927 میلادی شورش عمومی علیه رژیم پرتغالی ژنرال کارمونا به شکست انجامید .

حمله به تانزانیا
در چنین روزی در سال  1943 میلادی و در طول جنگ جهانی دوم نیروهای نازی به منطقه « سیدی بوزید » در تانزانیا حمله ور شدند . در همین روز نیز آیزنهاور رییس جمهور وقت آمریکا از جبهه غربی دیدار کرد .

حمله به ویتنام
در چنین روزی در سال  1968 میلادی ایالات متحده  آمریکا بیش از ده هزار و پانصد نفر نیرو به ویتنام اعزام کرد . با این کار آمریکا رسما وارد جنگ با ویتنام شده بود .  

تبعید سولژنیتسین
در چنین روزی در سال  1974 میلادی الکساندر سولژنبتسین نویسنده مشهور شوروی و برنده جایزه نوبل ادبی از کشورش به خاطر نوشته هایش تبعید شد . رژیم استالین نویسنده های مخالف را به کشور های دیگر تبعید می کرد .

اعلامیه های احزاب

در چنین روزی در سال 1357 احزاب  یکی پس از دیگری به صدور اعلامیه مبادرت ورزیدند . دراین روز حزب جمهوری خواه ایران به رهبری دکتر عبدالحسین بقایی کرمانی با صدور اعلامیه ای بر ضرورت وجود احزاب آزاد در کشور تاکید کرد . همچنین سازمان مجاهدین خلق ( منافقین ) نیز باصدور بیانیه ای از کلیه طرفداران مجاهدین خلق ایران سراسر کشور دعوت کرد که در آستانه پیروزی های قاطع جنبش انقلابی خلق قهرمان ایران با تشکل هر چه بیشتر در صفوف مجاهدین به پاسداری از دستاوردهای انقلاب و استمرار حرکت ضد امپریالیستی بپردازند . همچنین نور الدین کیانوری رهبر حزب توده ایران با انتشار بیانیه ای در پاریس از رهبران تازه کشور خواست ممنوعیتی را که شاه برای این حزب به وجود آورده بود از میان بردارند . ابوالفضل قاسمی دبیر حزب ایران ( از احزاب وابسته به جبهه ملی  ) هم ضمن تایید دولت بازرگان خواستار فعالیت احزاب در  کشور شد . در این روز جاما ( جنبش انقلابی اسلامی مردم ایران ) و سازمان چریک های فدایی خلق هم  بر جمع آوری سلاح ها از میان مردم تاکید کردند  .

ارتباط بدون ویزا

در چنین روزی در سال 1342 ه ش دولتین دو کشور ایران و ترکیه به منظور ایجاد ارتباط بیشتر میان شهروندان ایرانی و ترک اخذ ویزا میان دو کشوررا برداشته اند. چنین معاهداتی معمولا به منظورنشان دادن  حسن همجواری و ایجاد در آمدهای توریستی میان دو کشور صورت می گیرد .



 

English پارسی
 مرکز تحلیل اخبار اقتصادی ایران 


 

صفحه نخست | معرفی وزارتخانه | مسئولان وزارتخانه  | قوانین و مقررات | واحد ارتباطات مردمی | ارتباطات و اطلاع رسانی  | کتابخانه مرکزی | کتاب راهنمای سرمایه گذاری | تکریم ارباب رجوع  | پروژه های تحقیقاتی | سازمان‌های امور اقتصادی و دارایی استانها | سایتهای وابسته | سایر پیوندها | اخبار | گزارش های تصویری | ارتباط با ما | اعضای سایت  | پیگیری مشکلات | ارسال مشکلات | نقشه سایت | پرسشهای متداول | کتابخانه دیجیتال - فهرست کتابها | آمار بازدیدکنندگان | گمرک | سازمان امور مالیاتی | سازمان خصوصی سازی | هیئت نظار بانک مرکزی | دبیر خانه 251مکرر | هیئت نظارت چاپ اوراق بهادار | دفتر حراست
طراحی سایت، هاست (هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام