Monday, November 25, 2024
  • Date : Mon Nov 18, 2024
وزیر اقتصاد:
وضعیت تولید و رونق اقتصادی در نیمه دوم سال بهتر خواهد شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تصمیمات اخیر ستاد اقتصادی دولت، عنوان کرد که با اجرای این تصمیمات، در نیمه دوم سال جاری، وضعیت تولید و رونق اقتصادی، به مراتب بهتر از نیمه اول سال خواهد بود.

به گزارش شادا، دکتر عبدالناصر همتی طی سخنانی در همایش "یاوران اشتغال و خودکفایی" کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به سابقه حضور خود در جلسات پیشین کمیته در سالیان گذشته، مشارکت در این امر را از افتخارات خود عنوان کرد و گفت: کمک به توانمندسازی نیازمندان برای همه افتخار است اما به نظر من، افتخار اصلی، برای زمانی است که عملکرد طوری باشد که نیازمندان کاهش پیدا کنند.

وزیر اقتصادمحور اصلی دستیابی به رشد و رفع فقر را "تولید" عنوان کرد و گفت: همان‌طور که مقام معظم رهبری هر سال در شعار نوروزی خود تأکید می‌نمایند، اگر بخواهیم مسائل و مشکلات اقتصاد کشور را حل کنیم، تنها از راه رونق تولید میسر خواهد بود.

وی تأکید کرد: با آموزش و ایجاد اشتغال، می‌توانیم کشور را در مسیر اشتغال پایدار قرار دهیم.

همتی ادامه داد: کاری که کمیته امداد امام خمینی (ره) انجام می‌دهد، اتفاقی است که در همه دنیا مسبوق به سابقه است و حتی در پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا هم نهادها و سازمان‌های غیردولتی زیادی مشغول به کار هستند تا به اقشاری از جامعه که به‌خاطر عوارض برنامه‌های توسعه‌ای و معضلات اجتماعی، از حرکت قطار پیشرفت، جا مانده‌اند، کمک کنند.

وی افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره) در این زمینه واقعاً کارهای اساسی کرده و این را من که سال‌ها پیگیر این موضوعات بوده‌ام می‌توانم گواهی دهم که این کمیته، یکی از نهادهای معتبر و خوشنام در این زمینه است.

وزیر اقتصاد گفت: کاری که شما برای توانمندسازی افراد شروع کرده‌اید، بسیار اقدام خوب و ارزنده‌ای است و ما هم آماده‌ایم کمک کنیم این کار ادامه یابد.

همتی افزود: خاطرم هست، زمانی که در بانک مرکزی مشغول به کار بودم، شخص آقای بختیاری رئیس کمیته امداد گفتند برای توانمندسازی افراد تحت پوشش، نیازمند تأسیس یک صندوق هستیم و ما موافقت کردیم و حاصل آن شد صندوق امداد ولایت که امروز هم به‌خاطر همیاری در طرح اشتغال، مورد تقدیر قرار گرفت.

وی تأکید کرد: من به عنوان وزیر اقتصاد، در رأس مجموعه بانک‌های کشور به عنوان ابواب‌جمعی وزارتخانه، همه تلاش خود را می‌کنیم که شما توفیق بیشتری در خدمت به نیازمندان به دست بیاورید.

وزیر اقتصاد افزود: موفقیت شما در گرو کاستن از هزینه‌های دولت و کاستن از هزینه‌های اجتماعی طرح‌هایی است که به اجرا گذاشته می‌شود.

همتی با بیان اینکه به واسطه بلاتکلیفی حاکم بر کشور در چندماهه اول سال، در تمامی زمینه‌ها، از جمله اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه، پیش‌بینی‌ها محقق نشد، گفت: در همین‌جا از مدیران بانک‌ها می‌خواهم که کمک کنند، عقب‌ماندگی ما در خصوص تسهیلات قرض‌الحسنه، در نیمه دوم سال، جبران شود.

وزیر اقتصاد ادامه داد: حدود پنج هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی در حساب "ثروت و عدالت" منظور شده است که آن را در کنار ۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع بانک‌ها باید به ایجاد اشتغال روستایی و عشایری اختصاص دهیم.

وی اعلام کرد: یک‌بخشی از این رقم ۱۵ هزار میلیارد تومان، که به توسعه مناطق روستایی و عشایری اختصاص می‌یابد به کمیته امداد تعلق می‌گیرد و حتماً تلاش می‌کنیم در شش‌ماهه دوم سال، پرداخت کنیم.

وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به درخواست‌های برخی کارآفرینان حاضر در جلسه مبنی بر رفع ممنوعیت پرداخت مجدد وام قرض‌الحسنه به افرادی که موفق به اشتغال آفرینی شده‌اند، اظهار داشت: مدیران بانک‌ها باید تمهیداتی بیندیشند که این اتفاق بیافتد، زیرا به‌جای اینکه ما بگردیم یک نفر را پیدا کنیم و به او تسهیلات بدهیم و بعد منتظر بمانیم؛ آیا قادر به ایجاد اشتغال هست یا خیر؟ بهتر است تسهیلات را به کسی بدهیم که قبلاً توانسته، یک‌بار با وام ما، کارآفرینی کند.

وی افزود: در صورت نیاز، ما با دوستان بانک مرکزی رایزنی خواهیم کرد که در موارد خاص، محدودیت پرداخت وام قرض الحسنه هدفمند به افرادی که سابقاً تحت پوشش کمیته امداد بوده‌اند و با کمک وام قرض الحسنه، مستقل شده‌اند را برداریم.

همتی تصریح کرد: حقیقت این است که الان بودجه دولت محدود است و فشار سنگین کسری بودجه وجود دارد، به همین سبب از همکاران در سیستم بانکی می‌خواهم، مقداری جدی‌تر و با دستِ بازتر، به کمیته امداد امام خمینی (ره) کمک کنند، گر چه، بانک‌ها خودشان هم به این کار علاقه‌مند هستند، کما اینکه، امروز شاهد تقدیر از آنها به‌خاطر کمک‌هایشان بودیم.

وزیر اقتصاد در ادامه یادآور شد: وظیفه ما به عنوان دولت این است که به نحوی تلاش کنیم که با ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در کشور، ورودی به سیستم شما را کاهش بدهیم.

وی افزود: اقداماتی دراین‌ارتباط در حال انجام است و قانون تأمین مالی تولید، ابزارهای خیلی زیادی را در اختیار ما قرار داده است که اگر بتوانیم درست از آن استفاده کنیم و از جمله سیستم بانکی ما در اجرای دستورات و تصمیمات ستاد اقتصادی دولت، به‌خوبی همکاری کند، وضعیت تولید در کشور، طی چند ماه آینده، به مراتب بهتر از حالت بلاتکلیفی خواهد بود که در چندماهه گذشته داشتیم و امیدواریم بتوانیم رشد و رونق تولید را به کشور برگردانیم.

V6.1.10.0