فروش املاك مازاد دولت: فرصتی طلایی برای توسعه گیلان

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان گیلان،علیرضا نوروزی نماینده وزیر و مدیرکل و دبیر کارگروه استانی مولدسازی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس به جهت روشنگری افکار عمومی درخصوص طرح فروش املاک مازاد دولت تبیین گری نمود.

 

 چرا فروش املاک مازاد دولت به نفع گیلان است؟

 

۱. تبدیل دارایی‌های بلااستفاده به منابع درآمدی:

بسیاری از املاک دولتی سال‌ها بدون استفاده باقی مانده‌اند. فروش یا تهاتر این املاک باعث می‌شود منابع مالی جدیدی برای اجرای پروژه‌های عمرانی، آموزشی و بهداشتی در استان تأمین شود. 

 

۲. تشویق سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال:

 وقتی این املاک به بخش خصوصی یا نهادهای عمومی واگذار می‌شوند، معمولاً تبدیل به مجتمع‌های مسکونی، تجاری یا صنعتی می‌شوند که اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی را به دنبال دارند. 

 

۳. کاهش هزینه‌های نگهداری دولت:

   نگهداری از املاک مازاد، سالانه هزینه‌های زیادی برای دولت دارد. با واگذاری این املاک، بودجه‌های دولتی صرف امور ضروری‌تر می‌شود. 

 

۴. توسعه متوازن منطقه‌ای: 

   در بسیاری از موارد، املاک مازاد در مناطق کمتر توسعه‌یافته قرار دارند. واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی می‌تواند منجر به عمران و آبادانی این مناطق شود. 

 

پشتوانه قانونی این طرح چیست؟

- ماده (۸۰) قانون برنامه پنجم توسعه:

 به دولت اجازه می‌دهد املاک مازاد خود را با اولویت بخش‌های خصوصی و تعاونی واگذار کند. 

- قانون محاسبات عمومی کشور (ماده ۱۲):

دولت را موظف به مدیریت بهینه اموال عمومی می‌کند. 

- تصویب‌نامه‌های هیئت وزیران:

 در سال‌های اخیر، مصوبات متعددی برای تسهیل فرآیند واگذاری املاک مازاد تصویب شده است. 

 

تجربیات موفق گذشته در گیلان

- تهاتر یک ملک مازاد بابت بدهی به پیمانکار ساخت بیمارستان جنرال رشت که در پیشرفت ساخت آن کمک نموده است

- معاوضه یک ملک خصوصی مناسب با سه ملک مازاد دولتی که موجب گردید تا مشکل ۲۵ ساله بهزیستی شهرستان بابت نداشتن فضای اداری رفع گردد

- پروژه تبدیل اراضی بلااستفاده به مراکز آموزشی و درمانی:

در برخی شهرهای گیلان، املاک دولتی قبلاً به دانشگاه‌ها یا بیمارستان‌ها واگذار شده‌اند که امروز به نفع مردم مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

- احداث مجتمع‌های تجاری-مسکونی:

 در رشت و انزلی، برخی املاک مازاد به بخش خصوصی واگذار شدند و امروز به کانون‌های اشتغال و درآمدزایی تبدیل شده‌اند. 

 

تقدیر از زحمات کارشناسان اداره کل امور اقتصادی و دارایی گیلان 

این موفقیت‌ها بدون تلاش بی‌وقفه کارشناسان و مدیران اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان گیلان ممکن نبود. پیگیری‌های مستند و کارشناسی آن‌ها باعث شده تا هر واگذاری با دقت و به نفع منافع عمومی انجام شود. 

 

 

فروش و تهاتر املاک مازاد دولت یک سیاست هوشمندانه برای توسعه پایدار است. به جای نگرانی از این طرح، باید از آن به عنوان فرصتی برای پیشرفت استان استقبال کنیم. گیلان می‌تواند با مدیریت صحیح این دارایی‌ها، گام‌های بلندی در مسیر رفاه عمومی بردارد.

 

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶
آخرین بروزرسانی: